Mums Mums

Vi försöker äta nyttiga saker istället för sura godisar, så jag myser me sådan här godheter:)
Wunderbar delicious:)




Still snö...

Så tråkigt ja svär, orkar inte mer med denna vita fina snö:) Jag håller ju på o blir tyngre o tyngre, och alla dessa vinter kläder man ska ha på sig gör ju inte en lättare precis. Känner mig som en Michelin gubbe:(

Magen växer, och än så länge är den inte ivägen, jag kan sova gott om kvällarna dock fått ha mer kuddar för att höja upp mig lite för jag fick panik för några kvällar sedan, kände att magen drogs ner, usch vad obegligt! fortfarande inte behövt investera på några mamma kläder, men jag känner att det kommer behövas snart om inte våren kommer snart så man kan börja ha klänningar o.s.v. på sig:)

Alban sitter o kolla på fotboll, och ja njuter av att ta d lugnt:) Ledig denna helg så vi får se vad den bjuder, Halmstad hos Anja är bokad iaf och födelsedagsfirande hos syrran är också bokad. tror att jag hittat present i tid också, helt förvånadsvärt, ja som alltid springer sista minut:)

Rekomenderar er att följa serien The Legend of the Seeker, jätte spännade äventyr verkligen:) Går tror på fredagar på 6, väldigt underhållande:)

Näää nu räcker d, orkar inte tråka ut er, ni e redan utråkade av vädret ju:)


V 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 


Kom igen

Ja e seriöst dödstrött på den snö! Ja vill ha vår snart, jag vill ha vårklänningar på mig, jag vill ha min solglassögon på mig, jag vill börja grilla och njuta av Norra hamnen med en choklad frapino i handen:)

Kanske därför ja inte skriver så mycket på bloggen för att man har inte så mycket att göra!
I lördags blev vi tjejerna utbjudna av killarna på en italiensk resturang med en 3-rätters middag. Det blev lite försmak för alla hjärtans dag! Vi hade det jätte trevligt, tjejerna va jätte söta och killarna va väldigt gentleman:) Sen fortsatte vi den trevliga daten hem hos oss till tidig morgon:)

Varje dag som passerar tänker jag att vi nästa år är en till:) vi har en person till som vi ska passa upp och vara förebilder för, varje sak vi gör tänker jag att vi snart är 3 st i vår familj:) ska bli underbart detta, jag har sagt innan att jag känner mig redo för detta:) samt har ja en fantastisk syster som redan avklarat detta som jag tror kan underlätta för mig mer än vad jag gjorde för henne:) så WE ARE READY:)

Vi har varit och kolla massa saker va vi måste handla, och det var jätte roligt och jätte nyttigt:) Alban fattade då, att shit han kommer snart och då måste vi ha handla allt detta:)
Vi har fantastiska vänner, det har ja sagt innan men jag e oehört glad och tacksam att man erbjuder sig bara!
I lördags på middagen så säger Vlora att hon och Milot har funderat på att köpa spjälsängen till oss som jag lagt undan på Sova:) DE ÄR BARA FÖR UNDERBARA, för det behövs verkligen inte. Vi är jätte tacksamma att de vill och har den underbara hjärtat de har, men det behövs verkligen inte!
 

Alban får iallfall igenom sin vilja, att hans son ska åka i BMW bilbarnstol:) Stolen va inte så billig, men han ger sig inte så nu verkar det som hans föräldrar köper den till oss! Men alban då....

Barnens utveckling ( familjliv.se där kan ni följa min resa me, sök på Pillow)

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Gravidyoga

Ja då är första träningstillfälle me bebben i magen avklarat. Det var svårare än jag trodde, alla mina tidigare år jag har tränat så har ju fokuseringen varit magen och magmusklerna, och nu helt plöstligt att släppa taget om magmusklerna och lära sig fokusera på sig själv och sitt inre är ju inte det enklaste tyckte jag. Jag har ju väldigt att låta mina tankar springa överallt, så jag måste nästa vecka fokusera mig på att mig och den tiden jag får för mig själv och min bebbe:)

Nu på söndag är det ju alla <3 dag, och jag och Alban pratade lite igår vad vi skulle  hitta på, eftersom nästa år är vi ju 3 stycken. Denna gång är det bara jag och han, så vi ska försöka mysa till det ordenltigt! Så sugen på att bjuda me han till Hilton i Malmö, övernatta där och njuta av deras frukost, men vi får se hur jag känner inför det, vem vet han kanske har andra planer! Vet att vi ska ut och äta på italinska resturangen iaf, så det ser jag fram emot:)

Ooo va ja längtar till våren:) kan den inte bara komma fortare:) Idag ska ja träffa min vackra Aniara o njuta av vår tid ihop:) Lite shopping på väla verkar d bli som:) Såå underbart att man har så fina vänner, vad hade man gjort uan dem:) sen möter vi upp en annan vacker lady, Maja, som ja önskar ja kunden träffa henne mer än vad jag gör, men snart när ja e mammaledig så lär ja ha massa tid i världen:) såååå spännade:)

Denna lördag blir det eventuellet barnvagn koll, så ja e lite nervös fortafarande om vi måste byta bil eller inte. Vi har kolla på lite bilar ifall ifall, men ja vi får sååå hoppas för vi verkligen trivs med bilen just nu:)

Bebben är väldig lugn annars, jag känner jag varit väldig stressad på sistone så ja kanske inte kan känna ordentligt, men ska passa på och vila lite nu:) saknar touchen verkligen:) Vill känna mer o mer...men det kommer kanske:) idag senare ska jag försöka prova en Angelsound, det är en apparat så ja kan lyssna på bebbens hjärta när jag vill hemma. Hittade en på Blocket i orginalförpackning, så jag ska testa den:)  lite nervös är jag ju för att använda den eftersom jag har moderkaka på framsida, vill ju inte bli nojig ifall jag inte hittar hjärtat direkt! Men vi löser detta VI:)

Nu ska ja fixa till mig lite pasta, och sen snygga till mig....

Kiss kiss

ALBA, teta saknar dig så sjukt mycket:)


Bebbens utveckling denna vecka....

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

(fakta kommer från Familjliv.se)

BOLA

Nu har jag fått mitt fina graviditetssmycke av mamma, den kom i onsdag och den är jätte söt!  Den har två små fötter, helt underbart! Ska lägga in en bild så ni se hur söt den är!

Gravidpingla, änglapingla, den mexikanska bolan eller graviditetspinglan är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra ljudet.



För varje dag som går nu, desto mer känner jag rörelserna:) Det är sååå underbart...nu längtar vi tills bebben kommer ut, som Alban sa igår, nu har vi ju sett makaronen på UL så nu vill vi ju ha ut lilla rackaren:) Men underbart......längtar till 20 JUNI:)

Snart ska vi ut o kolla barnvagn och bilstol:) Vi har ju en fin bil nu, men bagagelucka är rätt så liten på BMW bilar så hittar vi ingen barnvagn som kanske vi måste byta bil med:( pappa är helt säkert på att vi inte kommer att hitta nån barnvagn som får plats, så ja håller tummarna på att vi hittar. Vem vill köpa en ny bil nu??? Men vilka pengar då? helt oförbered på d....men d löser sig:)

Mamma o pappa samt svärföräldrarna har erbjudit sig köpa vagnen, så ena familjen får köpa vagnen o andra bilstolen och kanske någoting mer! Vi får se!
Kl'äder osv kan man ju handla själv, och man lär väl få en hel del också! Vi va i Malmö igår, o herregud va söt kläder ZARA för barn hade! Jag blev hel förälskad, Morbro Ali, där vill vi gärna att du handlar till våra barn, så som ja handlat till dig bara på ett ställe:)

Träffade Alba i förrgår, första gången hon satt o myste me mig i soffan hos mamma o pappa:) kankse för att vi åt kex i soffan:) Hon e såå underbar liten tös:) Ari visade bild på när hon va liten, kopia av ALBA ja lovar!  Ska hitta min scanner bara så ska ja visa er, samt min UL bilder på min makaron i 3D, så häftigt:)

Nu ska ja njuta vidare:)

Kisss kisss

RSS 2.0