Fest o mys


Helgen har varit så skön:) Albansk fest på Sundspärlan, så vi kände att det var allt för länge sen vi var där så då gick vi och gud va roligt vi hade verkligen! Sällskapet är oehört viktigt:) sen fortsatte efterfesten hem i vårt kök så vi inte skulle väcka Arlind som sov sååå gott:) Arlind tyckte bara att mamma ska ha 3 timmar sömn den natten och leka med honom :) så igår sov vi gott på eftermiddagen o min fina mamma kom med Pite så söndagskvällen blev underbar:)

Måste ut o storhandla idag lr imor...Kom på att jag har inget gott hemma längre ju! 

Simning snart idag igen:) 

Just det, hade en lycko moment i helgen med:) leta efter kläder för festen och tyckte att svara byxor hade varit passande med min cream tunika och min Jimmy Choo skor:) så jag beslöt mig prova mina Fornarina byxor som jag inte kunnat ha sen jag blev gravid.....men jag kom IN i dem, lite våld ja men jag lyckades;)
Min träning och diet börjar ge lite reslutat nu! Någon kilo till så är jag back:) 
Såååå skönt.... Slipper jag göra mig av med 100-tals byxor:) 



Nu sover min lilla prins:) Han klättra ju på vårt bord nu, så man får hålla ett öga på han hela tiden! Han trilla lite innan för han tror verkligen han kan hålla balansen och jag hann inte till han:( men det gick bra:) Lite pussar och kramar så var vi glada igen:)
Han låg här innan i mitt knä och lyssnade när jag pratade till han:) Tänk att han snart verkligen kommer att förstå vad jag säger till honom!!! 


yes

Sååå mysigt det är med babycafe och möjligheten att få se andras bebisar och hur de utvecklas:) Man följer ju med andras barns utvecklingar me, super mysigt:) Varit på stadsbiblioteket och köpt biljett för deras sångstunder som börjar nu, har hört att det smock fullt varje gång så det är därför man ska köpa biljett så man garanterat får plats. Vi testar det med så får vi se vad Arlind tycker om det:)
Han blir 7 stora månader idag, han vaknade idag på morgonen så glad och mysig! Log där o sjöng lite (lät så iaf), sen helt plötsligt så drar han sig upp i spjälsängen och ställer sig upp och börjar kalla på oss. Idag var pappa Alban också hemma, så det var mysigt o Arlind blir så chockad varje gång han ser honom i sängen! Ibland känner jag att han nästan har fattat att det är bara jag och han på morgonen, så när Alban e hemma så blir han så glad o sprallig:)
Imor är Alban ledig coh jag sitter och funderar vad vi ska hitta på....Malmö låter lockande! Vi skulle egentligt åkt till Köpenhamn men skjuta upp det tills lördag lr söndag!
Nu ska jag kolla på Glee, faktiskt riktigt bra:)
Brittan (Britney Spears) är med ikväll;)

Today

Lite saker på schemat idag....
Next;
Babycafé
handla gröt o katrinplommon
fixa en ny Internet abonnemang samt hemtelefon
byta lite kläder som Arlind fått, storleksbyte osv
Sen är vi hemma hela kvällen själva, Alban stänger ikväll! Funderar på att åka till mamma, men vi får se...kanske....
Hörs sen

busmorgon

Välte ner chipsskålen från gårkvällen, välte ner min stora blomkruka, kräkte ner lite o ville klättra upp på bordet...usch vad jag blev trött, Arlind med, han somnade nyss utan några protester:) Lika bra, så är han pigg till simningen:)

Angående min förlossnings depression, förutom dem känslorna som jag hade så skrev jag aldrig att jag längtade att få vara ensam, jag längtade efter tills Alban kom hem från jobbet så han kunde ta Arlind, jag hade en känsla som jag fick dåligt samvete av att känna, jag orkade och ville inte vara med mitt barn. Jag tror min rädsla av att misslyckas av jätte stor, så istället för att ta tag i det så valde jag att överlämna Arlind till sin pappa såfort jag kunde! Jag minns att jag tycket det var så UNDERBART när han låg på mitt bröst och sov, men samtidigt fick jag också känslor som gjorde att jag kände mig ensam och instängd och jag orkade inte detta mer! Jag blev väldig ledsen och upprörd för små saker, men jag vet idag att mycket handlade om att jag var osäker! Min mamma var bortrest de första veckorna, och min syster med så jag kände mig väldig ensamma utan dem. Mamma är ju den första personen som jag ringer för minsta lilla sak, jag vet att mamma vet bäst och vill bara mitt bästa! Hon är min stödpelare som jag uppskattar så oehört:)
Min syster har ju sin lilla dotter som hon gått igenom saker med som jag vet att hon kan hjälpa och ge mig förslag! Så jag tror det är lite därför jag blev så ledsen och nedstämt och tyckte inte detta var så underbart som alla hade målat upp bilden för mig!!!

Men jag glömmer aldrig när han fyllde 2 månader och jag tog bort amningsnappen för jag tyckte att jag ammade så länge åt gången, vilket jag tror idag var anledningen till att jag mådde så dåligt! Jag kunde sitta i 1,5 timme och amma, han små åt hela tiden vilket gjorde mig galen. Så en dag valde jag att han skulle vänja sig ammas utan amningsnapp, och vips så förkortades amningen ner till 10-15 minuter och han var mycket gladare och mysigare!Samtdigt som jag var glad för amningsnappen att den fast för annars hade jag aldrig kunnat amma, så är jag också så arg för att den förstörde lite början av vår lära-känna- stadie!

Så jag är glad att jag tog striden med honom om amningsnappen, för oj oj oj vilka känslor som dök fram inom mig bara när jag såg honom glad och lycklig o inte fastklistrad i mina tuttar! Han var med på ett helt annan sätt och var såååå nyfiken:) och jag blev mer och mer tryggare i min mammaroll:) Ju lyckligare jag kände mig desto mer lyste han, så det stämmer. GLAD MAMMA ÄR LIKA MED GLAD BEBIS:)

Måste bara tipsa om en fantastisk bok för alla nyblivna mammor, som jag har använt mig mycket av och fortfarande gör:)



Igår när Arlind satt här med min i soffan så fick jag en känsla av att allt går för fort, hade jag fått bestämma själv så hade jag velat födda nästa barn rätt så tätt inpå! Jag saknar när Arlind var liten, och nu känner jag att han växer så fort, han blir mer självständigare för var dag som går:) Men nej, inga barn på ett tag har vi bestämt. Ska njuta av Arlind och göra lite andra saker innan det är dags för round 2.

Usch, vad trött jag är ska nog med lägga mig lite!

Hej hej!!!

Ps, första lilla tandis är framme:) Det har gått jätte bra utan några bekymmer:)

Dessa ljuvliga dagar

Knoddisen kryper runder, han sträcker sig efter mig, han ler mot mig, han pratar med mig på sitt sätt, han är vår fantastiska mirakel i livet! Jag är så oehört lycklig varje gång han lyser upp mot mig!
Jag kan inte förstå att han om 3 dagar blir 7 månader gammal. Innan jag födde så hade jag lite ångest över hur jag skulle få tiden att gå för jag var ju ingen hemma person, och nu har nästan 8 månader passerat sen jag slutade jobba och jag har inte tänka på det överhuvudtaget! Jag ska vara ärlig att i början när han föddes så fick jag nog någon sorts av förlossning depression, jag var så osäker på vad han ville, jag var så osäker på om jag gör rätt, jag var så osäker på om han var mätt, jag var osäker på om han var lycklig, jag var osäker på om jag kommer bli en bra mamma och fru? Men idag är jag SÄKER på min mammaroll, JAG ÄR ARLINDS MAMMA, jag vet och känner mitt barn innantill och ut. Jag vet vad som är bäst för honom och kommer alltid veta det!
imor är det babysimning på schemat..ska bli roligt!
snart kommer syrran på middag, kan ej skriva mer!

usch vad tiden går fort...

Idag har varit en toppen dag, mysig förmiddag i sängen me min charmtroll som helt plötsligt står i sin säng, så ikväll ska spjälsängen sänkas ner för han lär tippa över snart! Sen begav vi oss på babycafe, mycket mysigt och precis vad Arlind behöver på eftermiddagarna o sen när han somnade i vagnen passade jag på att snabbt ta mig till stan och shoppa lite under hans sovstund:) o gissa att jag hittade faktiskt lite FÖR MIG SJÄLV;) men såklart fick killarna något nytt med;)

Har börjat fundera lite på förskolor nu, så på måndag så ska jag ringa och ställa oss på kö iaf samt ringa runt på vissa som vi gärna vill ha plats på och höra om dem har någon informationsmöte eller något sådant....

kan inte fatta att han snart är 7 månader, var har dessa månader tagit vägen????
(här är han bara några dagar gammal)
Nu måste jag passa på och verkligen njuta, denna tid får jag aldrig igen med honom, ALDRIG!


TÄVLA.....

När jag blev utvald att buzza om Cliniderm och fick hem produkterna så fick jag även med 4 fina gåvoboxar. Nu tänkte jag tävla ut dessa.
Så här går tävlingen till:
För att vinna en av de fyra gåvoboxarna ska du svara på en fråga samt motivera varför just du ska vinna.

En gåvobox innehåller:
*Active Delay Serum 2 ml
*Age Protection Day Creme 5 ml
*Ultra Soft Cleansing Milk 5 ml
*Barrier Repair 5 ml, extra rik formula som effektivt skyddar torr och stram hud
*Optimal Strenght Night Creme 5ml, stärkande nattcreme för normal till torr hud
*Ideal Balance Skin Tonic 5 ml, Uppfriskande och milt exfolierande ansiktsvatten till torr hud
Svaret på frågan hittar du på produkternas websida och frågar lyder....

Vilka är hudens två viktigaste hudbarriärer??

Maila svaret och din motivering till mig senast 20/1 på [email protected]
Lämna oxå en motivering här under kommentarer.

Har själv nu prövat produkterna ett par dagar och är riktigt nöjd me dem. Speciellt dagcremen som är underbart mjuk!

LYCKA TILL!!!

Full rulle mer än någonsin....

Ja, nu kryper vi, nu sitter vi själva o jollrar som bara den!
Det går så fort....Idag på simningen så var det ny variant av dykning, DYK och Släpp. Alltså släppa han när han är under vattnet så dem börjar lära sig hålla andan, och ett steg mot självständighet;) Pappa var med idag för han var ledig och passade på;) Arlind var duktig, men sista dyket tyckte han inte var skoj längre, plaskandet var mycket roligare!
Han har lite svårt att komma till ro på dagarna för att somna, så nu börjar vi träna på att det är okej att sova lite på dagen för att orka mera...Det går framåt! Jag vill ju att han ska lära sig själv att somna när han är trött, så vi får se!!
Tror det är nån mammig vecka just nu...han klänger och blir ledsen så fort jag lämnar rummet, inte ens pappa blir han nöjd me! så jag hoppas det blir bättre snart för det är lite jobbigt att höra han gråta varje gång jag springer till köket eller nåt, och nu kryper han ju så han kommer jagandes efter mig!
Nu ska ja ta en lång dusch o hoppa i säng;) hoppas inte tänderna spökar inatt....Alvedonen är nära till hands ifall;)
sov gottt

Kryp premiär i helgen

Haft massor o göra och just när jag trodde det skulle bli enklare med alt,så börjar Arlind kryp och såklart ska man hålla på o jaga honom så han inte slår i någonstans. Han kryper till tv bänken och vill dra sig upp åt, han vill sitta samtidigt, han vill göra allt på en gång så man får vakta han nu...Så nu är det verkligen hålla igång hela tiden.
Så nu får jag sätta han i vagnen ibland och bara ut o köra för att han ska vila lite mellan sina lekstunder. Han är verkligen en aktiv och glad liten skit:) (mammas skit)
Idag var vi och lekte lite med andra bebisar på babycafé, och imor ska vi mysa me Sara, Esma, Dalida och Ines:) Tänk så fort tiden går...Dem växer så snabbt. Snart ska man ut i parken och gunga och leka!
Nu har vi börjat leta lite resor...hade varit skönt att åka iväg o koppla av lite! Få se om vi kan hitta något...Billigt och bra:)
Dags för lite tv tittande...återkommer igen snart....
kram
( I miss you my friend, minns vår första dag i klassrummet på högskolan, då vi insåg att vi skulle gå samma klass fast vi "vetat" om varandra sen högstadiet, du vet nog vem du är)

TÄVLING

När jag blev utvald att buzza om Cliniderm och fick hem produkterna så fick jag även med 4 fina gåvoboxar. Nu tänkte jag tävla ut dessa.
Så här går tävlingen till:
För att vinna en av de fyra gåvoboxarna ska du svara på en fråga samt motivera varför just du ska vinna.

En gåvobox innehåller:
*Active Delay Serum 2 ml
*Age Protection Day Creme 5 ml
*Ultra Soft Cleansing Milk 5 ml
*Barrier Repair 5 ml, extra rik formula som effektivt skyddar torr och stram hud
*Optimal Strenght Night Creme 5ml, stärkande nattcreme för normal till torr hud
*Ideal Balance Skin Tonic 5 ml, Uppfriskande och milt exfolierande ansiktsvatten till torr hud
Svaret på frågan hittar du på produkternas websida och frågar lyder....

Vilka är hudens två viktigaste hudbarriärer??

Maila svaret och din motivering till mig senast 20/1 på [email protected]
Lämna oxå en motivering här under kommentarer.

Har själv nu prövat produkterna ett par dagar och är riktigt nöjd me dem. Speciellt dagcremen som är underbart mjuk!

LYCKA TILL!!!

Nytt år.....

Ja, d va länge sen jag skrev men känner det har varit full rulle så jag knappt hunnit sätta mig ner o andas! men ikväll passar jag på faktiskt....
Arlinds första nyår var jätte mysig, han höll sig upp till 23.50 och sen slocknade han på direkten!! Han fick massa fina presenter från våra familjer, så nu ska ingen köpa leksak till han förrän han fyller år;) Men han var så snäll och log o skrattade hela kvällen:) Vi kunde forsätta firande till sent på morgonen utan att han vaknade......kl 9 så vaknade han för lite drickande och sov vidare till 10.30:) sen bar jag ut han till mamma o pappa som sov över så de fick mysa lite med honom på morgonen/lunch;)
(han blev lite förvirrad av alla leksakerna)
Sen nyårdagen så firade vi kvällen med våra kära vänner ute i Höganäs hos Milot o Vlora:) God mat o underbar sällskap bjöd hela kvällen samt natten lång. Arlind var med eftersom vi förmodligen skulle sova över, men han somnade vid 23 o mamma kunde njuta av kvällen:)
Jag kände mig verkligen som en föräldrer dessa dagarna, varit uppe till 05.00 senast i 2 dagar sträck och sen väcker lillfisen en vid kl 10, då var det verkligen inte snack o sova vidare utan upp och leka o vara med honom! Så varje gång han sov, så gick jag och Alban och la oss med honom, för vi var HELT slut.....
Så detta året hoppas kommer vara lika underbar som 2010:)
Gott nytt år alla:)


(OBS, ska snart ha en liten tävling på bloggen, håll utkik)

RSS 2.0