underbar födelsedag

1 timme kvar av min födelsedag och jag har precis fakiskt önskat mig en extra tårtbit innan läggdags, jag vet massa onödiga kalorier men tårtan var gudomlig och jag hann inte njuta av min första bit innan för Arlind skulle nannas då!
Men jag har haft en fantastisk dag, och massa fina presenter av mina familjer. Nya Converse, jätte fina örhänge, snygga outfits och en RIKTIG SNYGG Barbour som jag blev överlycklig för:) Tack tack, och igen tack!
Arlind har helt ändrat sina sovrutiner sedan 4 dagar tillbaka, han sover 1 gång på dagen en lång stund och sover för natten kl 21. Jag är inte allts van att få egen tid redan kl 21 på kvällarna, men missförstå mig inte JAG KLAGAR INTE.
Jag känner bara att han är för liten för att sova 1 gång, men han sover länge på morgonen fortfaranade. Vi stiger inte upp förrän kl 09 iallfall. Är han för liten? Tecken på att han blir större och större...eller?
tack alla fina människor som gratulerat mig på min fina dag, jag är så tacksam:) Förra året var jag gravid, och kunde inte föreställa mig att vi skulle bli 3 st i familjen:) Undra hur nästa födelsedag ser ut....??
(Alba lär Arlind att gå)

my b-day

ingen inlägg ida,
firas av släkt o vänner :)

over and out

Även denna veckan gick förbi...Men vi har haft det jätte mysigt ihop!
Idag blev vi serverade med värst frukosten med hemmagjord albansk sucuk från Kosovo av fina Vlora och Milot, så jag åt mig full att jag ännu inte ätit mat utan tog en knäckebröd innan för att inte bli hungrig inatt för då kan jag inte sova:(
Arlind däremot har verkligen uttnyttja helgen till max med pappsen, han har bara sovit en lång sovstund på hela dagen och somnat kl 21 inför natten. Både jag och Alban har varit lite små nervös över hur han blir när han blir verkligen trött och då kanske d e för sent o sova för att inte förstöra nattsömnen. Men han har varit så duktig! Jag är så imponerad:)
Vi får se om detta mönstret håller i sig eller om det ändras back igen:)
nu ska jag lägga mig, känner att det varit full rulle hela dagen så vi lägger oss nu!
sov gott

9 ljuvliga månader

Vår älskling blir 9 mån idag :)




Jag födde exakt på en lördag också, 11.31 kom vår efterlängtade prins efter 3 dagar i värk och smärtor. Men såfort jag fick han på mitt bröst så försvann allt jag kände, och en enorm stolthet och kärlek fylldes min kropp istället med!
Detta gjorde vi bra älskling A:)

Magsmärta

Jag har enorma magsmärtor just nu, jag vet inte varför. Kanske för jag åt en extra middag ikväll hos Albans kusiner. Vi hade ätit redan, men det såg gott ut och jag ville inte säga nej första gången jag var hem hos dem. RESPEKT!!
Maten var jätte god, men min mage är inte inställd på att äta så mycket på en dag för jag känner verkligen nu att jag har lite ont. HAr aldrig kunnat äta för sent på kvällarna förutom tiden jag var gravid, men annars så åt jag väldigt tidigt middag just för att slippa denna smärtor. Men det blir säkert bra snart...
Har precis suttit och betalat av räkningar, verkligen tråkigaste sysselsättningen på hela månaden och livet men skönt att få det gjort för nu vet jag hur mycket man kan röra sig med samt sparandet;) Vi ska ha en underbar semester i sommar, och ekonomin ska min minst bekymmer denna sommar. Vi ska bara njuta har vi sagt så vi sparar på;) samt skattepengarna blir verkligen gräddet i min fina tårt-semster:)
Imor ska ja storhandla lite, speciellt mat till lillfisen;) Och hoppas verkligen på fint väder så vi kan möta pappasen efter jobbet på en liten fika och promenix;)
Njut av helgen:) det ska vi göra....<3

Vår vår vår

Jaa i förrgår åkte min skinn jacka på faktiskt men jag var tvungen att behålla skinnvantarna lite till. Kändes lite dumt men men snyggt var det iaf.
Jag har varit hos mamma 2 dagar och varvat ner lite och myst med dem. Jag har en enorm hemlängtan verkligen, lite pga av min bror kanske flyttar till STHLM snart och d gör mig både ledsen och glad. Så jag och Arlind passade på och njut av dem i nån dag. Jag borde åka oftare men känns som dagarna bara springer förbi mig.
Jag är lite arg däremot, jag kå vilkan helt ärligt inte förstå vilka idoiter får för sig att repa en bil för skoj skull utanför Knutpunkten mitt på dagen framför massa folk som går förbi där? Alban hade bara varit bort max 5 min, och när han kom tillbaka så hade någon idoit, ful, äcklig, sjuk människa repat bilen på 2 ställen med nycklar. Men seriöst, har man inget bättre för sig eller vad är det är det med männiksor i dagens samhälle? Förklara någon?
Så jag ska köra iväg den idag och få en tid i verkstaden, usch det kommer säker och kosta en lite slant.
Snart blir man 26 år gammal, 26 år. Närmare 30 nu ju...usch usch usch!
Ska kolla upp lite flygbiljetter till Stockholm tänkte jag, fina Maida bor där uppe och tycker att det är på tiden att jag åker upp och besöker hennes liv där borta! Känner bara att jag vill vänta till våren verkligen är här, för då blir det roligare för Arlind att sitta i vagnen och njuta;)

Utan klocka

Inatt hade jag inte tillgång till någon klockan. Sjukt att man är beroende av en klocka sen jag blev mamma. Jag vet ju vilka tider jag ska ge mat, vilka tider närhet osv...Och på natten är jag extra hård med att verkligen hålla rutinerna för annars hade Arlind lätt kunnat ligga vid tutten hela natten om han fick. Men inatt hade min mobil dött, Alban hade sin på andra sidan så det var lite jobbigt och vet vad han ville när han vaknad. Men jag hade inget val, väcka Alban och fråga vad den var, och då var det matdags och klockan var 6.00. Natten kändes jätte kort av någon anledning fast jag la mig mycket tidigare än andra kvällar.
arlind har precis somnat, varit i simningen idag. Hans hand var i munnen under hela passet, nu tror jag hans tänder är pågång för han ville inte släppa mig en enda sekund. Han hatade simringen, blev jätte ledsen så det var bara att acceptera att tydligen något nytt håller på och förändras.
Imor ska våren komma, så det ser jag fram emot! Skulle hängt med Sara och Dalida till Malmö för att shoppa lite men jag tror inte Arlind är så sugen att sitta i en vagn hela dagen samt in och ut ur butikerna, han är ju en kille;) så jag hoppar den mysiga dag med tjejerna....Jag och lillkillen får hitta på något annat....
Igår hade vi gung premiär....men ojjj vad spännade det var att kolla på hur andra barnen gungade och skrattade:) Arlind var i en iaktagelse (stavas d så???) och utforsknings moment. Men han satt fint i gunga och skrattade till då och då.  Jag minns att Alba gjorde samma sak när hon var liten, att det var mycket roligare att utforska vad andra gör. Men nu ÄLSKAR HON GUNGAN!!! Min lilla busefrö:)

Min kväll!

Mannen är ute och blir firad.
Lillmannen nannar sött.
Jag sitter och njuter av ljuvlig musik och saltpinnar:)

Skönt att ha såna kvällar ibland, dockönskar jag ikväll att min mamma och syster hade bott granne med mig så de hade kunnat komma över och snacka lite skit och mysa! Men this is life:)

Skönt att ha egen tid själv, man får gjort massa saker som man har väntat på ett utmärkt tillfälle utan att bli avbruten. Bara sitta och blogga och njuta av musik är fantstiskt utan att någon lägger sig i!

Denna veckan har jag gud slarvat helt med träningen, känns som Alban jobbat länge och konstiga tider så jag har inte haft möjlighet att gå ut som jag brukar! Samt denna vecka har han sovit sin middags sovstund i vagnen (lite promenad med vagnen ja,) men ingen riktig pilates träning. Usch, skärpning Ille.

Njutit av en underbar lördags dag i Köpenhamn hos min underbar morbror! Jag har bara en morbror, och jag önskar jag hade träffat han oftare och vi kusinerna träffades oftare. Men ska kanske vara tacksam för det lilla man får eller?
Ska njuta vidare....

BLESSED


Jag är tacksam för ett sånt fint och friskt barn som vi har fått! Jag har hela denna vecka känt mig så oehört lycklig och blessed:) jag förstår alla äldre männsikor som alltid sagt till oss att när ni får barn kommer ni förstå vad äkta kärlek egentligen är! O självklart hade dem rätt:) denna obeskrivliga kärlek som vi känner för vår son har jag inte känt innan:) 
Jag tackar varje dag att jag får denna underbar möjlighet att få vara hemma med mitt barn så pass länge och vara med och se honom växa och utvecklas till en självständig individ:) 

Jag tror att många som inte har barn har lite svårt att förstå hur det är att få barn, många tänker inte på vilket oehört stor ansvar man har 24/7, dag in och dag ut! Många kanske inte kan förstå varför man inte kan hitta på saker som man gjorde innan, att man har svårt med att lämna bort sitt barn ibland! Sen finns det dem som har börjat förstå hur det kan vara att ha barn, att man får anpassa sig till föräldrarna, att man passar på och utnyttjar kvällen när föräldrarn väl lyckats lämna bort sitt barn för kvällen o får följa med och festa lite Isåfall! 
Jag tänkde inte så mycket hur det är att vara förälder innan jag själv blev det, och vilket paket med ansvar som följde me! 
För 2 år sedan så hade inte många i vår vänkrest barn så man hade aldrig dessa dikussionerna, nu märker man hur viktig del barn är i ens liv att när man träffar någon så pratar man antigen om barn eller något kring gravid och barnvärlden. 

Ångrar inte en sekund att jag blev mamma nu! Känner att jag har gjort det jag velat gör och åstadkomma i mitt liv(dock ej hunnit bli miljonär ännu), men känner att jag har faktiskt levt livet innan gott och väl! Jag har rest, utbildats, jobbat, gift, bil, lägenhet, rik på vänner och familj, känner att jag har det jag önskat för mig själv att jag har innan jag blir mamma! Jag vill aldrig behöva titta på mitt barn och ångra och tänka; " om du inte fanns hade jag kunnat göra si eller så". Självklart är människan skapad för att alltid önska mer än vad man kanske har, men jag vill aldrig behöva ångra bort mitt barn:) 

Tävlar....


Jag tävlar om Bambinos MATA MIG-kit hos Anouk- En Rookiemammas Vardag!
Tävlingen avslutas den 27/3

Vår???

Idag kändes det så iallfall i luften. Bestämde mig inom 5 min att vi skulle gå ut lite tidigare än tänkt, så istället för att sova middag hemma så fick Arlind sova i vagnen medan jag sprang och gjorde lite små ärenden:) Hann precis lagom, nästan så jag blev sugen på en fika innan han vaknade:)
Kaffebreaket och mellispausen blev såklart på pappas jobba, Espresso House:)

Jag hade en oehört längtan efter min familj idag, så jag chansade och frågade om brosan kanske slutade precis. Och 5-10 min senare kommer han inspringad och både jag och Arlind blev såååå glad och lyckliga:)

Jag skulle försöka ta bort en sovstund idag, den sena på eftermiddagen för att jag ville se om Arlind kanske somnade lite tidigare inför natten. Vi lägger honom kl 22, och det har passat oss utmärkt. Men ibland känner jag faktiskt att det hade varit skönt om han lagt sig ännu tidigare så man kan få tid för sig själv på kvällarna. Jag känner att jag hellre går upp tidigare än att ha honom uppe på kvällarna...Men att ta bort sovstunden gick tyvärr inte, han däckade kl 19 och det blev helt fel så jag fick väcka han efter 20-30 min så han hinner bli trött igen innan 22. Jag vet inte vad och hur jag ska göra...Får nog klura vidare på detta.....

Nu ska jag nanna, hittat ett bra spel som jag underhåller mig med innan jag slocknar:)
Natti natt



fabolus:)

Helgen återigen bara sprang förbi som en maraton:) kanske känns det som det går mycket fortare när Alban jobbar lördagarna ibland! 
Men jag känner verkligen att tiden går mycket foftare nu när man har barn än innan! Innan längtade man till helgen, nu så är helgen nästan förbi innan man hinner reagera! 

Vår fina vän Dalida hade sitt 30års kalas i lördags, o OoooTjena vad vi mammor var redo att festa loss! Shotarna kom varje timme, o drinken tog aldrig slut innan den fylldes på igen! Festen var jätte trevligt och fantastisk sällskap:) mammorna som inte druckit ordenligt sedan 2år tillbaka passade på som bara den samtidigt som klackarna sparkade loss:) 
Jag hade jätte trevligt! 
Söndagen var lite tuff dock, jag har ju inte haft barn innan när man druckit en del och när vår vackra son bestämmer sig att det är dags att gå upp o leka så åkte tror jag spriten ännu längre in i hjärnan! Men som den fantastiska mamman som jag är så tar jag mig upp från sängen och leker o myser med min son! Lite lätt att vara bakis och föräldrar, men på något konstigt sätt så finner man alltid den extra lilla styrkan! Sen passade jag på o sova varje gång Arlind skulle sova:) eftermiddags sovstunden blev nästa 2h lång, minns inte när han sov så länge men igår så klagade jag inte på det!!! 
Summering: fantastisk kväll med vackra och fina vänner som jag hoppas vi kan vara delaktiga i varandras liv och barnets liv länge länge:) 

Njut njut! 

Sitter förresten o Fyller in anmälan för förskole plats med en klump i halsen! Han ska snart börja förskolan....mammas hjärta!



;)

Imor kommer det en fantastisk summering av denna helg, men ikväll måste jag få vila vidare och piggna till, det känns i kroppen när en vacker dam firades och detta skulle firas till MAX....( vilket vi gjorde)

Lördag lördag lördag

Vad man hinner med mycket när man har banr, man är mycket effiktivare än vad man var när man inte hade barn. Jag är iallfall väldig effektiv tycker jag själv. Innan jag fick barn så gick jag nog upp vid 12-tiden om jag var ledig, tills man käkade, tills man plockade undan osv så blev klockan 15-16, nu när man har barn man har hunnit äta städat,  matat, lagt för sovstund, kaffe, ja massa massa och klocka va inte ens 11 när jag hade gjort allt detta!
Denna fina lördag ska vi faktiskt fira Dalida på hennes 30-års dagen! Hon ser så fram emot det och jag hoppas vi får en fantastisk kväll! Dock har jag ingen barnvakt ännu, men det löser sig nog!
Funderar på att ta mig ner till stan och ta en lite fika med Shqipe och Merita, men väntar lite tills dm hunnit shoppa lite för Arlind lär ju inte låta mig gå in i butiker när han är på bushumör som han har varit denna vecka! Men ut ska vi iaf!!
Snart är sommmaren här, och jag sitter redan ohc funderar över vad jag måste ha med mig ner till kosovo när man har barn. Vi ska detta året åka till Albanien, Sarandë tillsammas med Vlora och Milot så det gäller att man har med sig rätt saker! Jag har hört att det mesta kan man hitta där nere, men jag är lite skeptisk ändå! Tror jag tar med mig än och chansa. Jag letar fortfarande efter en bra och kompakt sulky som vi ska ha med oss!
Måste fixa mig lite...hörs hörs!

Deppig

Seriöst, var är våren?
Jag är så deppig och trött idag, känner att detta vädret gör mig jätte seg! Jag går fortfarande i mina pyjames och gör aboslut ingenting. Jag känner för att ha en sån dag idag! Alban kommer strax hem från jobbet, och undrade om vi skulle göra något, men inte idag min love! Idag är det pyjames dag!
Igår fyllde mannen år, och eftersom det var hans första födelsdag med Arlind så bjöd vi hit alla för lite mat och tårta firande, så han minns sin födelsedag med sin son. Arlind var på strålande humör, han var så glad. på kvällarna är vi ju oftast själva, så han blev glad att det fanns fler männsikor att titta på än sina tråkiga föräldrar säkert;)
Återigen fick han väldigt fina presenter av alla som vi tackar så mycket!
Har jag berättat för er förresten att Arlind har lärt sig klappa händerna? Han är så kär denna gudomliga gåva:)
Nu börjar tror jag övertänderna att komma, jag tycker att jag ser lite vit upptill:)
Nu måste jag fixa ihop lite mellanmål här....skriver lite mer sen!

UNDERVATTENSBILDER

Japp, kom idag på posten. Jätte fina var de, men jag vet inte känns kanske lite för dyrt! Har inte bestämt mig om vi ska behålla dem eller vad vi ska göra...
Nu på onsdag fyller Alban, håller på och kollar lite solglasögon till honom. Tycker han förtjänar ett par snygga med vår nya bil ju. Jag har mina snygga Chanel så får han oxå ha ett par fina ju;)
Få se....ja letar på!
Festen igår var mycket trevligt, speciellt att få umgåss med mamma och syrran hela kvällen utan våra barn, utan att få vara barn med sin mamma själv några timmar! Man träffade på massa goda tjejer som man inte sett på länge, så det var aboslut en lyckad kväll för jag säga:)
Arlind är på ett strålande humör idag, sitter just nu och leker med sina majskrokar! Han har upptäckt att de låter när han stoppar in dem i munnen, så ni ska bara se han ansiktsutryck ju;)
Måste leta vidare...kram

fest pågång....

Sitter och slappar lite innan jag ska börja göra mg iordning inför festen på sundspärlan:) Mamma, syrran, svägerskan o svärmor ska oxå med! Hoppas det blir en trevlig kväll!

Lördagen igår var en mysig dag, spenderades med familjen i Äholm och åt massa pite:) dessa helger alltså, jag har blvit duktig med att inte ät skit mat, men såfort man åker till mamma så förstörs dieten helt! Jag ska försöka akta vad jag äter under mars månad med, och har jag inte nått de målet i slutet av mars då måste jag tyvärr börja med min tuffa äpple diet! Jag är bara rädd att jag inte kan stoppa mig själv när jag väl har börjat gå ner....

Nu börjar min mjölk sina mer och mer, iaf den på dagen och vid läggdags, morgon amningen kommer jag nog kunna hålla ett tag till. Kanske lika bra nu när han ändå är så stor, samt att han har faktiskt börjat bitas lite så jag vågar inte hålla på allt för länge! Han börjar bli stor nu, så det är inte enkelt att amma han offentligt längre som det var när han var liten.
Men mysigt har det varit verkligen, jag är jätte glad idag att jag kämpade verkligen. Jag är glad att Alban tjatade på mig för jag hade nog gett upp för länge sen. Jag är glad att jag hade bröstmjölk och som han växte jätte bra på. Jag kommer definitivt amma nästa barn med:)

Arlind har kommit in i en period där han testar hur vi reagerar på olika bus som han kommer på och det är så roligt att se. Barn har verkligen underbar fantasi. Han är verkligen glad för att höras och visa upp sig:) Så nu är det mycket tränningen hemma med att säga NEJ NEJ, för han busar för mycket!

Nää nu måste jag göra mig iorning! outfiten är klar så sminken ska bara på:)

Njut av söndagen:)



mellis break....

Här skriks det mam mam mam hela tiden...
Pappa o brosan har passat middags sovstunden medan jag varit och ätit en god lunch med min chef:)
Denna helg är Alban ledig så jag hoppas vi kan ta det lugnt och mysa lite! Imor åker vi till Halmstad igen och kolla Arlinds nya bilstol.
8 mars är ju internationella kvinnordagen, och i Kosova så är det en stor festlighet där männen passar på och visar uppskattning för sina kvinnor:) Så på söndag så ska det vara en stor fest på Sundspärlan för just detta :) Så vi får se om sticker dit:) Hade varit trevligt!
När jag var liten och faktiskt fortfarande är jag beroende av Plasma kex och kall mjölk så jag håller just nu på och försöker lära Arlind äta detta lite som mellis:) Men han verkar inte allts sugen på detta :( Så det blir inga många skedar till honom, mer till mamma:) Men banan får han äta;)
Nu ska vi avsluta mellisen, och gå promenad:)
trevlig helg

Sun????!!!!

När är våren här undrar jag varje dag som jag är ute och går med vagnen? Jag längtar bara tills man kan gå ut utan att klä på sig en massa:) snälla sol kom hit nu!!!
Strax kommer mina svärförräldrar hit på en snabblagad middag, dem har ju varit i Schweiz så jag bjöd dem hit på en liten tuggbit mat! Nothing fancy......
Arlind bara växer och växer, nu säger han mamma mamma....speciellt under matstunden! Kanske har kopplat ihop att mamma alltid ger mig mat när jag är hungrig....eller? Men han är igång hela dagen lång verkligen. Idag var vi på bibliotektet och jag märkte på han att han blev så glad av miljöutbytet...han skulle klättra och känna på allt! Min lilla gottegris. Innan satt vi i soffan och skrattade åt varandra, fattar ni...SKRATTAR ÅT VARANDRA så stor är han nu. Jag gjorde ett roligt ljud, han skrttade åt mig och sen försökte han göra samma sak. Jag får skuldkänslor hur fort tiden verkligen går...ska erkänna att jag längtar till mitt nästa barn. Jag saknar graviditeten, och det nyfödda bebisen men SAKNAR ABOSLUT inte förlossningen. Usch...förlossningen är verkligen ett stort hinder för min del. Jag är inte klar med min förlossning ännu....
Nu är dem här.....Hej svej:)

Tiden räcker inte....

Jag hinner verkligen inte sätta mig på dagarna och blogga, jag måste hitta en stund när lill duracellen sover så jag hinner göra detta! Jag gör ju det för min skull, så jag har något att gå tillbaka till och läsa och komma ihåg:) Tiden går faktiskt för snabbt, känns som bara dagarna flyger iväg!
Min vackra syster fyllde år igår, hon blev 23 år gammal:)
Älskar dig så mycket min vackra syster, du är underbar på alla olika sätt, en underbar syster och en fantastisk mamma till Alba (duracell unge nr 2)

Vår helg bara springer förbi känns det som. Lördagen var det samling med de finaste tjejerna i Äholm hem hos Lollo, god mat förberdes och underbar stämning och catch up:) Kvällen avslutades på 57;an, men jag gick lite tidigare. Mamma passade ju Arlind men just när vi hade anlänt till 57;an så hade han vaknat och varit ledsen, mamma kunde inte trösta honom, så hon tyckte att jag skulle komma hem. Det var nog det längst jag hade lämnat honom sen han föddes, och det kändes faktskist! Så ddet fanns inget och göra, springa hem och återgå till mammarollen med full glädje! Men tack tjejer för en underbar kväll, hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång:)
Idag åker vi en runda upp till Halmstad, och kör bilen lite! Sen en snabb visit hos Dafina som jag inte sett på länge:)
Arlind äter förresten nu 8 mån mat med större bitar, och jag tror ärligt inte att han har märkt någon skillnad. Han bara tuggar och äter på :) Vi har fått en bra rutin nu ett tag med alla sovstunder o matningar, men snart kommer det väl någon ny utvecklingsfas som ska rubba på allt;) Men han är lika glad och mamig som alltid:)

RSS 2.0