Idag blir det våffeldagen för mig iaf:)

När våffeldagen var så jobbade jag kväll och tyvärr äger jag inte ett våffeljärn, så jag kunde inte ta min till mamma den kvällen! Men nu är det att jag har varit sugen på våfflor ett tag nu så, ikväll ska killarna titta på fotboll och ja, mamma, ari o alba ska äta våfflor:)
Mums i mumsig:)
Nu planerar jag och Vlora våran Ullared trip:) hon ska handla till lägenheten och jag ska handla lite inför bebisens ankomst:) Igår så satt vi och pratade om det räckte med att åka bara med en bil:)
Just det måste berättat, fick två fin presenter till igår av Vlora och Hava, en jätte söt sommarklänning och vit skinnjacka:) så underbara och fina vänner man har:) Tack åter igen för det behövdes inte:)
Just nu sitter jag och är jätte glad, fick redan på att min väninnan Sofie ska oxå ha en liten pojke ca 2månader efter mig, BF 29 aug, :) Sååå mysigt och roligt, då vet man att man kommer ta sig en del ner till Trelleborg o besöka den lilla söta familjen:)
Jaja nu ska ja iväg o handla våffelstuff:)
Njut mina vänner, våren är på väg faktiskt;)

Ja då var man 25 år gammal då:)

Solen skiner på min första 25 årsdag och jag är ledig, så ja det blir bra detta!
Dagen igår blev jätte mysig, kände mig lite som en prinsessa.  Ja ställde klockan 8.30 för jag skulle vara hos Louise kl 9.00 och bli fin i håret, och blev jätte nöjd med färgen:) Tack, fina Lousie:)
Sen, vidare till Hbg och möta upp min underbara man på lunch på Grand:) Jätte god mat, men lite för liten portion för mig och bebisen så vi beställde in en maffig chesscake me:)
senare skulle ja välja present, men det var inte enkel! Usch, jag som känner att dem pengar vill jag att vi ska lägga på vår lill kille, men Alban gav sig inte! Fick jätte fina presenter, som ni ska få se strax:)
Sen var ja tvungen och få tid för mig själv och bebisen på gravidyogan, herregud tänk att snart har 9 veckor gått sedan jag började kursen! Önskar jag kunde gå 9 veckor till, men tror inte chefen går med på att jag ska vara ledig på måndagar eller slut kl 15:) Får istället gå och simma me Shqipe, ska bara fixa baddräkt;)
Sen väntades det på kalas hos mamma o pappa med god mat och massa andra smaskheter:) Och så klart massa massa fina presenter:) Syrran, tyckte det var roligt att se mig med en häftig mataptit som jag aldrig haft innan;) Men men som sagt allt för lillen:)
Jag fick; Solglassögon från Chanel för familjen + alban:)(de tyckte jag kunde få snygg med ett par till nu när lillkillen kommer), Guess armband och Calvin Klein klock från Alban, ID smink från mina svär föräldrar o Arieta och mammakläder och sen Bodyshops paket från jobbet:)
TACK TACK TACK TACK, för det behövdes verkligen inte!
Jag är super nöjd:)
Nu ser vi vad 25:an har att erbjuda..................
Nästa år så väcker min lillkille mig och grattar mig *gråter av lycka*
V 29
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Jag saknar min familj ida

Idag tycker jag det är kämpigt, det var ett atg sen jag träffade min familj och det känns kan jag tala om för er!
Jag saknar dem, och längtar efter dem!
Så nu till helgen så blir det mamma o pappa o Ali time, och såklart kommer förmodligen prinsessan och hälsar på hennes moster:)

När jag bodde i malmö så träffade jag dem iaf varanna helg minst, men nu i Helsingborg så träffas man jätte sällan, varför blir det så???

Imor jobbar vi med, sen väntar lite ledighet igen:)

25 Birthday is comeing up:)

Dags snart

Sitter i köket och betalar dessa tråkiga räkningar! Jag kom på att den enda räkningen som kommer jaga mig ett bra tag är CSN räkningen! Den kommer aldrig att försvinna känner ja! Den finns där varje månad:(
Äntligen säger ja FÅR JAG TILLBAKA PÅ SKATTEN, fattar ni att jag har betalat tillbaka i 2 år och det är inte små summor utan ena året så betalade jag tillbaka 8900 kr och i förra året 6900 kr pga av att Bikbok drog fel skatt på mig! Men nu äntligen så får jag tillbaka:) Passar så utmärkt nu när vi ska ha bäbisen...
Jag njuter av en kopp te och en kaka, för jag ska iväg och jobba! Fixade middag så jag slipper äta ute, så onödigt dyrt seriöst! Sen är det 2 dagar kvar av att jobba, sen är vi lediga i några dagar:) semester IGEN:)
Vi får se vad familjen har lyckats handla till mig på min födelsedag, för seriöst jag önskar inget  Ja ska fixa håret hos Lolla på måndag, kanske nån som vill bjuda på det? ett förslag fick ni där min kära familj!:)
Ska börjar året som snygg som mamma;)
I helgen ska vi ut till Milot o kolla lite sängkläder till lillen, och rjar förbereda färgen till rumme,  Sen iväg och beställla barnvagnen..ojjj det mesta börjar bli klart...de flesta har erbjudit sig handla det enda och det andra...
pusss, måste kila nu!
kisss

Sista veckan som 24

Japp, snart närmar man sig 25an, man kommer aldrig att kunna gå tillbaka till alla de andra år. Nu väntar ett helt annat liv som 25årig! Tänk att man har levt 25 år, kändes som det var igår jag och mamma var i Turkiet och firade mig 20 års dag. Vart tog de andra 5 åren vägen?
Magen och jag växer ja, ingen snacka om saken! Men men jag gör det för lillens skull, allt jag gottar mig i är för hans skull! Hahaha ja har sagt till Alban, behöver nog ingen bikini i sommar, inga planer att visa mig på stranden hehe, nästa sommar ska jag vara fit och snygg, jag har ju två snygga killar som kommer gå bredvid mig så i have to shape up:)
Fortfarande vet jag inte hur jag kommer fira min 25 års dag? Någon som har något bra förslag vad man kan göra och vad jag ska önska mig?
kanske en sån här tårta:)

Ledig dag

Igår var vi lediga jag och o mannen inför jobb helgen! Vaknade vid 10,30, lyssnade på lite musiken så bäbisen skulle vakna me:) Sååå underbart, ni skulle se magen hoppa till:) Han gillade det verkligen...hehehe mammas lilla dans pojke redan:)

Sen begav vi oss i halvmolna vädret till stan för att äta frukost/lunch, och påväg ner blir ju lilla jag sugen på scones och marmelad så vi åkte ner till hamnen och satte oss där o njuta av varandras lediga sällskap, sen kom Anja och hennes mamma ner o besökte hennes lilla syster som gjorde praktik så det blev en snabb fika me henne:) Underbart att ses verkligen på sin lediga dag!

Idag är vi på jobb och jobbar på:) Sen ikväll ska jag fira vackra Maja, men en mysig middag och en "liten"utgång för sen är det upp och jobba imor me väldigt tidigt:)

Sen min vänner efter jobb, ska vi iväg och visa mamma o pappa vår fina vagn som vi funderar på att köpa:) Det är ju bara 12-13 veckor kvar, och jag kan tala om för er att veckorna springer iväg, som Anja sa igår, det kändes som nån vecka du berättade att du va gravid på min födelsdagsmiddag, och denna middag var i slutet av november:) Så idag om 3 måander är min lilla prins beräknad:)

Vii läääängtar:)


Grattis vackra MAja:)

Längtan är stor...

Ooo mitt lilla hjärta! Jag längtar varje sekund av att känna efter dina sparkar, men jag tror seriöst starkt på att du e lite lat av dig, sover så mycket som möjligt som din egen mamma! Du liknar mig redan, fast ja inte fått se dig ännu!
Jag längtar tills man känner dig ännu mer när man själv är i rörelse, jag känner dig ibland på jobbet, men osäker om det är du eller kanske mina korta sammandragningar för ibland kan jag inte skilja på din lilla knuff o dem! Men ja längtar efter att få se dig verkligen....
JAg fyller ju år snart, och fundera på att åka till kliniken så jag får se dig igen! Men jag kan inte bestämma mig, får ju se dig hos Bm den 26 april...hmmm vad ska jag göra?
Ooo mitt lilla hjärta! Jag längtar varje sekund av att känna efter dina sparkar, men jag tror seriöst starkt på att du e lite lat av dig, sover så mycket som möjligt som din egen mamma! Du liknar mig redan, fast ja inte fått se dig ännu!

Jag längtar tills man känner dig ännu mer när man själv är i rörelse, jag känner dig ibland på jobbet, men osäker om det är du eller kanske mina korta sammandragningar för ibland kan jag inte skilja på din lilla knuff o dem! Men ja längtar efter att få se dig verkligen....

Jag fyller ju år snart, och fundera på att åka till kliniken så jag får se dig igen, kanske ska önska mig det??! Men jag kan inte bestämma mig, får ju se dig hos Bm den 26 april...hmmm vad ska jag göra?
Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Last wonderful day

Igår va jag på fest hos Hava, den vackra damen har förlovat sig! Ni vet hur det är, man har hela tiden 2-3 st plagg som man vet att man kan lita på, men så tänkte jag när jag inte hade en bulle i magen, nu får jag glömma den taktiken, för jag fick panik när 2 av dem inte passade:( Magen va ivägen, och klart min små kilo börjar märkas på mina kläder! Men mamma e underbar, hon litar och bygger mitt självförtroende att jag kommer bli av med dem kilona lätt:) jag vet ju hur man gör säger hon;)OOOO gud ja hoppas! Annars kan jag ju slänga hela min garderob ju...
Vlora va me där, första gången jag såg henne bruduppklädd:) Vackra tjejer jag har i min omgivning:)
Idag, njuter vi av denna vackra väder tror jag! Måste göra klart köket o sen njuta njuta, lägga mig tidigt, börjar tidigt imor!
Så roligt att följa lill killen i magen, jag vaknar ju några gånger om nätterna, och då kan han ligga på ena sidan, sen andra, och det mest underbar är att jag kan känna hans hjärtslag:) Han ligger inte så djupt in, känns som han bara ligger under här, och ju fler veckor som går så känns det lättare och lättare, som tex. skulle han födas denna vecka så har han 80% chans att överleva:) Så det känns lättnade på något sätt och vet, men jag hoppas han kommer till sommaren:) Vi längtar efter dig bäbisen:)
Pussar på er

Min födelsedag....

Satt precis och funderade på vad jag vill göra på min födelsedag...Känner inte för att fixa stor sak hemma, ja orkar inte just nu! Blev lite trött när jag anordnade Albans firande, så känner att jag inte orkar fixa min egen kalas. Kanske kan bjuda över dem på tårta o kaffe bara, inget mer!
tänk att man bli 25 år gammal, herregud vad tiden går fort! Snart fyller min bror 18 år gammal, minns att ja lovade honom at när han blev 18 så skulle vi ut o festa, men omständigheterna ser annorlunda nu:( Men nåt firande löser vi nog, snart tar han studenten och förmodligen ska plugga någon annanstans:( Min lille bror flyttar ut...o förmodligen utomlands....
Alba bli 1 år den 13 maj, och den lilla prinsessan ska också firas ordentligt:) Massa kalas och rolig heter...vi får se hur mammas födelsedag firas, kanske min prins föds den dagen eller kanske han redan finns med oss på kalaset...Vi får se:)
ska njuta vidare av mina 3 lediga dagar kvar....

mmmmm

Njuter njuter av min så underbart lediga vecka!
Jag gör seriöst inget, storstädade i måndags så jag kunde njuta ordentligt resten av veckan, vilket jag tänker göra!
Igår var det kalas, idag mys frukost med Sofie, i mor ska vi träffa vackra Maja...ja sen får vi se vad veckan mer har att erbjuda!
sitter och tänker mycket på att detta faktiskt är min sista ensam semester där jag själv är ensam hemma, snart kommer en bäbis som ska ha min kärlek, min tid och förtroende! Så jag sa det innan till Alban, nu njuter jag så jag verkligen kan vara redo för vår prins! Ooooo Gud jag e redo tro mig:)
Njuter vidare....Byeee
Alba busar på Albans fest.....

Alban, my man

Grattis älskling på din 26 års dag:)
Vi väntar på dig med att fira dig lite sen hemma jag o bäbisen:)
Vi älskar vår pappa:)
Hahahaha, lite skämt är ju tillåtet på din dag eller hur?

Farmor, saknar dig <3

1 år sedan min fina farmor gick bort idag! Kommer alltid att minnas henne som en av de starkaste kvinnorna jag har mött, hon blev änka när min pappa bara var 14 år gammal och uppfostrade barnen själv till självständiga och lojala män och kvinnor. Hon var en kvinna som aldrig klagade, hatade orättvisor, hade så mycket kärlek att ge till alla, var väldig glad för Marabou choklad som pappa varje år skämmde bort henne med.

Idag kommer jag tillbringa söndagen hemma hos familjen, vara nära pappa så han inte blir för ledsen, när vi alla är nära honom så tror jag han bli glad över att minnas och hedra henne med hennes barnbarn och barnbarnsbarn.
När såna här tråkiga och sorliga saker händer oss som varit tvungen att lämna vårt hemland, så är det väldigt jobbigt att man inte kan vara nära hela sin släkt, samlas och minnas henne tillsammans, utan istället är vi så långt ifrån varandra! Jag önskar man tog mer tid till varandra inom familjen, och verkligen ha kontakt mer än vad vi har, för jag är rädd att om kusinerana exempelvis inte umgåss och håller kontakt, vad talar emot att inte våra barn blir kära i varandra utan att veta att de egentligen är släkt med varandra!

Massa kärlek till dig min fina farmor! Jag vet att du har det bra där du är med farfar, och berätta nu allt om oss eftersom vi aldrig fick träffa honom så han får ta dela av oss lika mycket som du fick!

3 dagar kvar

Nu ska jag jobba idag, imor o söndag och sen väntar en underbar ledig vecka! Jag satt och kollade på sista minuten resor, men shit vad dyra vad de var fast det var sista minuten! Vi sa det hittar vi något billigt så dra vi någonstans innan vi bli 3 st, eftersom vi inte får någon semester i sommar, så hade vi hittat något så hade vi åkt någonstans faktiskt. Ska se lite mer ikväll....Egypten hade varit perfekt ju....

Mamma, Alba o syrran o Halil va på besök igår, och Alba e så stor nu så jag klara inte av att bära henne, och ja saknar att få kela med henne. Jag är den som hållt henne minst känner ja, så fort dem sätter henne på knäna på mig så börjar hon leka runder, så hon har inte vant sig med min kärlek ännu:)

Har eventuellt hittat min vagn igår, en liten och söt vagn som var helt underbart:) ska bara visa den för mamma o pappa:) den va så söt och lätt hanterlig verkligen:)
fått ytterligare problem med bilbarnstolen nu, tydligen kan man inte stänga av airbag på vår bil vilket innebär att vi inte kan ha honom sittande på framsidan utan bara bak, och jag tycker det är jätte jobbigt att han ska sitta där bak när jag kör. Jag kommer ju använda bilen en hel del när jag är mammaledig och känner att det är jobbigt att han ska sitta där bak utan någon tillsyn, tänk så vaknar han och gråter när ja är påväg och köra på motervägen! Men vi får se, om vi vill stänga av aribagen så kosatde detta kalaset 10 000 kr för att möjliggöra detta! Vilken dilemma:( och ja e jätte ledsen för det...............

Nu ska ja sminka till mig och springa iväg till jobb:)


Grattis min vackra Aniara:)

Mmmums chokladpudding o grädde strax:)

Snart blir det mys framför tv och äta lite chokladpudding och grädde som jag fixade innan och så klart så Desperate Housewifes snart ÄNTLIGEN, Alban jobbar kväll så det är sååå passande eftersom han följer ju inte den och då stör han och ställer massa frågor, vem är det, varför gör hon så bla bla bla...Så det är jag och tv time just nu, och så klart lillen i magen som vaknade precis och lever loppan känner ja...:)

Haft en sån underbar dag, slappade hem från jobbet, storstädat och fixat det lilla extra i sovrummet som ja inte hunnit göra sen vi flyttade in. Och vid 16.30 så får jag VÄRLDENS BÄSTA MAIL, klarade min utbildning och min lön höjdes p.g.a den:) Kan det bli mer underbart än så.....More money next month:) Passande när ja ska ut och börja handla lite till lillen:) Ska börja lite nu annars blir d så mycket pengar på en gång!

Veckorna springer annars förbi, helgen umgick me Aniara, Lolla och Anja uppe i Halmstad med god mat och underbar sällskap:) Tack för den pastöriserade osten verkligen:)
Min kära syster blev 22 år gammal, och firades me familj och för första gången med hennes dotter:)

Bestämt mig att jag ska försöka jobba fram till 1 juni, och sen går ja på mammaledighet och njuter av tidig sommar:) Måste ju måla om rummet, och göra det mysigt och fint, så jag behöver alla tid! Va hos barnmoskan igår, och allt såg jätte bra ute och hjärtat lät så underbart, han lät så stor och sååå verklig:) Hon sa att nu är han så stor att hon tyckte att jag bör känna han lite VARJE dag nu, annars shaka lite så han irriteras lite;)

Nästa vecka ska jag ha semster, och ska också njute njuta! Kolla lite kryssningar till Oslo, men jag vet inte känns inte så lockande som jag vill att d ska vara, få se:) Men ledig är bäst bäst:)

Nu börjar den........





Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

RSS 2.0