8 mån kontrollen

Ja idag kl 11 så skulle vi till Bvc och kolla läget, jag måste ärligt säga att jag har varit lite orolig om vikten, men Camilla sa eftersom han redan är så aktiv så kan han inte öka jätte mycket heller, men han låg fortfarande över sin "normala" kurva med ett steg, så det är bara att forsätta som vi gör! Nu ska jag jobba på och få in en måltid med middag om dagen och ta bort amningen på dagen, så jag bara ammar morgon och kväll numera eftersom han blir större och större och kräver mer!
Han väger iaf 10,5 kg och 74 cm lång, lilla kille:) Allt var jätte bra med honom, han följde leksaken som hon testade honom med, han byter leksaken från en hand till den andra, stoppar in saker i munnen osv...Jag har dock upptäckt att han inte stoppar in leksaker DIREKT in i munnen som alla andra barn, han vill gärna först upptäcka leksaken med händerna och känna på den innan han stoppar in något....klurig liten kille där!
Natten igår var lite mammig, jag vet inte om han drömmer mycket nu eller om det är fler tänder pågång, men han var så ledsen i natt och ville inte skiljas från mig, usch jag känner mig så hjälplös när man har provat allt och inget hjälper! Men tillslut somnade han på mig och det gick bra, men jag har funderar hela dagen vad som gör att han blir så ledsen på natten??
På måndag så fyller min vackra syster år, helt sjuk vad tiden går fort! Så vi ska fira henne lite, så jag ska vara hos mamma i helgen för en utekväll med vackraste töserna väntar på lördag:)
Dags för middag lagning...mums:)

My new ride:)

Usch usch snö, gud vad jobbigt! Känns som man går bak i tiden, eller jag hade en sån känsla idag hela dagen att vi e i dec månad eller nåt...Usch iaf!
Idag har vi myst med Molly mus och hennes underbara mamma ute i Ramlösa:) Alltid underbart och mysigt...och självklart att ha någon och prata ut med som går igenom exakt samma sak som en själv eftersom Molly är endast 1 dag äldre:) Tack söta vännen:)
Numera är vi bilägare till en BMW 525, och den är riktigt snygg:) Fick hem bilen igår ikväll och den var jätte fin, och vi är jätte nöjda! Dem kommer vi köra gott igenom Europa i sommar:) Hmmm vad vi längtar! Nu ska vi bara hitta en bra bilbarnstol till lillen och en liten och bra vagn som inte tar så mycket plats så är vi nästan redo för sommaren.
Imor är det dags för 8 mån kontrollen, och jag är så nyfiken så jag kan knappt vänta längre! Sist vi var där var han bara 6 måander gammal, då kunde han inte kryp eller sitta och nu så sitter han, kryper och dra sig upp på möblerna, så jag är nyfiken vad som hänt med vikt och längd!
Skulle bara snabbt skriva ett litet inlägg, måste väcka min lilla gorilla som slockande innan annars blir nattningen väldigt sen idag, men iförsig så gick vi inte upp förrän 9.45 idag:):):)
Mys på alla:)

Hej!!!

Arlinds första firande av Kosovas självständighets fest blev lyckad i lördags! Han var nyfiken av all folk runtomkring samt varför man klappade så mycket! Lika bra att han väänjer sig från början hur vi albaner dansar och firar:) Han var med ett tag sen tog mamma och pappa honom med sig hem och la honom för natten:) Vi hade jätte trevligt:)
Söndagen spenderas hemma, och gud vad jag var trött! Såklart beslöt Arlind sig att vakna kl 8 för första gången någonsin, och just den morgonen vi behövde sova:( Men vi var snälla mot pappa, han fick sovmorgon den dagen:)
Så fort solen tittar ut så vill jag bara ut och gå med vagnen! Så söndagen tog vi en rask promenad i kylan:)
Våran 2 sovstunder fungerar utmärkt, dock vaknar han ju numera mellan 8-9 istället för 10-11:) så nu måste jag lära mig att lägga mig i tid!! tittar ut igenom fönstret och samtidigt som solen lyser så snöar d! Kom igen....usch vad jag längtar till sommaren:)
Idag ska vi till svärföräldrarna som åker till schewiez imor för Alban farmor har fått en hjärtinfrakt förra veckan, så dem ska dit och vara med henne hela veckan:) Så nu ska jag ta och äta något och göra mig iordning!
( Arlind och mamma på festen)

Arlind hatar...

Jag är inte ute och kör bil så ofta själv med Busen min:(
Men idag skulle jag ändå ta mig till Ängelholm på egen hand med Arlind, och jag lovar jag kommer nog inte göra det på ett tag till...för han hatar att sitta där bak själv eller så är det så att detta med mammigheten tar priset där med. Han blev sååååå ledsen, han grät o grät och var sååååå ledsen. Det rann tårar verkligen...usch jag mådde lika dåligt som han om inte värre. Vi har ju kört bil korta sträckor, jag och han men inte till Äholm, speciellt inte nu när han är lite större. Han skakade av hur ledsen han var. Så nu efter så blir det definitivt tåg för oss, eller så hoppas jag att vår nya bil har funktionen där man kan stänga av aribagen framme i passagerar sätet, så kan jag ha honom framme ( JAG VET ATT DET ÄR INTE BRA).
Jag förstår inte, min röst hjälpte inte, vår sånger hjälpte inte, leksakerna hjälpte inte utan det enda som han ville vara att se att jag var där och att jag inte hade lämnat honom. Sen kan ni räkna ut att han var kläning resten av dagen och följde mig överallt.
Men vi hade en trevlig dag hos mamma o pappa ändå, det blev en liten fika just för att komma ut lite i friska luften eftersom förkylningsbacillerna finns hemma hos oss och sen sov vi gott en liten eftermiddags powernap:) Mamma lagade såklart god middag och dagen blev skön. Bilfärden hem blev lika hemsk dock:(
Nu ska jag njuta lite framför tvn, innan läggdags:)
enjoy the weekend:)

usch

Förkylning, spruta o tredje tanden på gång och allt detta på någondags mellanrum, så det blev nån jobbig natt med all snor o skit att ta hand om! Men nu i 2 nätter börjar vi komma igång som vanligt! Så vi har varit på mammaträff igår, jätte trevligt och underbart att se alla bebisar. Dem var ju så små när vi sågs första gången....vart tog denna fantastiska tid vägen?
Jag minns att jag längtade tills Arlind skulle börja krypa osv, att han skulle bli mer självständigare, leka själv och inte vara så beroende av mig....Men i dagsläge så längtar jag tillbaka till börjar, när han låg i min famn, när han bara låg på golv och jag visste var jag hade han. NU vill han inte vara utan mig, jag ska vara med när han leker o.s.v. Så alla mammor, njut njut av början:)
Just nu sitter vi o tittar på film, lillen har somnat i pappas famn så jag ska ta o lyfta över han i sängen:)
Idag är det Kosovas självständighets dagen, och detta kommer att firas i helgen i Ängelholm med en liten fest för alla albaner i Nordvästra skåne:) Har inte bestämt mig ännu om vi ska dit, får se om mamma vill passa ( hon ska ju redan passa nästa helg då jag ska ut me tjejerna i äholm) jag kanske inte ska överdriva;)
Vi får se...
Nää nu får jag lägga lillemannen:)
Sov gott:)
(min älskling, 1 dag gammal)

It´s love in the air

Kärlekens dag....finns inget bättre!
Men tyvärr är min lilla mys kille lite sjuk, då det kommer bli massa kärlek till honom idag:) I 2 nätter har han sovit med oss och varit lite kläning, så vi får besöka doktorn idag och lyssa på hans rostliga hals som blivit värre dessa senaste dagarna:( Så ingen simning idag nej!
Helgen har varit väldigt härligt. Hela lördagen tillbringades med min familj och min gudomliga prinsessa:) Nästa år så leker dessa små sötnoserna själva och busar....
Söndagen tillbringades lite på Ikea och sen lite med Albans familj. Det blir lätt så att för att alla ska hinna träffa Arlind så får man dela på helgen, lite här och lite där!
Så länge han är nöjd och glad så rullar allt på...
Just nu sitter jag och kollar på lite vagnar inför sommaren. Jag behöver en vagn som han både kan sitta i och sova ifall vi är iväg långa stunder, samt när vi åker till havet att han kan sova i vagnen osv....Får se om jag kanske kan fynda nån bra på Blocket....Annars får vi köpa en ny väl!!! O nästa bilbarnstol måste införskaffas....usch massa pengar bara springer iväg nu!!! ( får hoppas på att man får mycket tillbaka på skatten då;)
Måste avsluta, lillen vaknar
kramis...
Glöm ej rösta på honom nu;)

RÖSTA

gÅ IN NU OCH RÖSTA PÅ VÅR LILLA GRABB:)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=41588

busy

haft massor och göra....förmodligen är det bilköp pågång så jag är lite upptagen med det.
Ville bara säga hej, skriver senare!
(har koll på han här)
peek-a-boo

Tävling

Jag tävlar om ett valfritt KATVIG-plagg från milkmilla.se hos Anouk- En Rookiemammas Vardag!

trött e ja!

Jag har en super super glad liten busig kille!
idag känner jag mig trött faktiskt! Igår så hoppade han över ena sovstunden och somnade tidigare, men jag tror det var tufft att sova för han höll på o vrida och vända sig hela tiden. Han sov, men han fick inte ro i kroppen. Och alla mammor känner nog igen sig att minsta lilla rörelse så vaknar man till o lyssnar! På morgonen så kände jag att det var dags att trötsa hans lilla själ lite så han fick sova i vår säng, o vips så sova han djup o lugnt!
Man märker att så fort man hoppar över hans sovrutiner så blir det en tuff natt för honom, förmodligen jobbigt att ta in allt som han gjort och sett :)
Idag ska vi simma, och sen väntar det mys med vackra tjejerna från Änglastaden:)
Just nu sitter jag och funderar om jag ska göra pilates nu eller vila.....( tror jag vilar, kör vi pilates ikväll;)
Nu gör vi slowmotion tills hyperkillen vaknar....

skrik....

Igår hade vi besök av fina Lili och hennes man o vackra dotter Leia:) Vi fick en häftig skötväska som passar både mig samt när Alban ska ut me Arlind och vara pappaledig att han kan använda den me! Jag ska fota den så får ni se! Fanns allt i den, och rymlig dessutom så man slipper ha massa olika väskor  med sig. Nu när Arlind äter mat så får man ju ha med sig massa barnmat dessutom, tallrik, skedar, flaskor m.m.
Idag står mathandlande på schemat, Arlind får vara hos svärisarna så kan handla i lugn o ro, samt att han kan leka av sig:)
Igår hade vi en skrik fest här hemma med lilla killen, menar alltså att han har upptäckt sig vackra stämma och han testar sina gränser nu;) Satt och spelade in i, och det låter så roligt för det låter som att han berättar något för han tar pauser osv.:) Snart så börjar han snacka ihjäl oss så som han har börjat.
Jag ammar fortfarande, och igår så ökade jag mängden välling lite för att se om han dricker mer, men sen när vi skulle lägga oss vill han inte allts ammas länge...fortfarande stor separationsångest har jag! Nattamningen eller morgonamningen är det egentligen funkar utmärkt. Jag vet inte, på ett sätt så känns det som att han har ju fått i sig det han behöver, sen på andra sidan så vill jag fortsätta för att jag har hört att det är bra att amma så länge man kan och så länge han visar intresse. Vad ska jag göra? Är jag en dum mamma att sluta fast han vill eller ska jag fortsätta lite till
Nästa tisdag ska lillen få tuberkolos sprutan eftersom vi kommer åka ner till Balkan i sommar. Hoppas att det går bra, för att det tar tydligen tid att läkas upp till 12 veckor. Det ska tydligen göra mer ont än de andra sprutorna, usch jag hatar detta!
Nu får jag göra mig iordning, o så sticker vi!
Ha en bra söndag:)

I know

Jag vet, jag är dålig på uppdateringar!
Men jag har faktiskt en liten bambian som är överallt. Han klättra och kryper överallt! Så jag får inte en stund över att bara sitta och varva ner.
Igår åkte vi till mamma, alban skulle jobba kväll och syrran hade bjudit på middag idag så jag passade på att åka och inte sitta själv, så kan mamma leka lite me bambianen:) ( men ändå mammas BÄSTA)
Idag så var vi på stan me pappa och brosan och bara tog det lugnt faktiskt och handlade lite kläder till lill fisen. Åhlens hade rätt så bra rea i Ä-holm, baby bodysar för 19 kr! Alltid bra att ha extra hemma;)
Syrran bjöd på en fantastisk middag, jag är imponerad av hennes matlagningar! Varje gång vi är där och äter så fixar hon alltid god mat, och snabbt;) Kanske borde lära mig lite tricks...
Träffade söta Lousie idag:) Alltid lika fin i håret e hon iaf, hon e underbar annars men är så avundsjuk på hennes hår! *tänker på dig, o va stark:) tänk allt händer för en anledning)
Imor är det Köpenhamn förmodligen, om min morbror är hemma! Annars mys och slapphet hemma faktiskt!
Förresten, är det inte typiskt? varje gång man är hos mamma o pappa på besök så äter man massa gott! Jag som är så duktig på min hålla min diet och inte äta för mycket och skit saker, men när man är hos mamma så glömmer man bort allt och äter ihjäl sig på allt mamma erbjuder;) hmmmmmm

nytt projekt på g

Jag ska framkalla lite fina bilder på Arlind och oss, och göra en snygg vägg i sovrummet eller vardagsrummet, har inte bestämt mig ännu, men det ska bli fint! Jag ser det i min hjärta, men hoppas jag kan få fram det också!
Arlind har blivit jätte mammig, han kan inte vara ensam i ett rum utan att jag är där! Alban funkar självklart, men när vi är hemma om dagarna så kommer han krypandes efter mig! Så nu har vi leksaker och köksredskap överallt i nästan varje rum utan toaletten.
Dessutom är det så fantastiskt att se hur mycket mer av hans identitet som kommer fram för varje dag! Han är en väldig envis liten grabb;)
Nu när han kryper så mycket, så badar jag honom varje kväll för jag tycker att han sover lugnare! Han varvar ner på ett helt annat sätt:)
Nu ska jag mysa lite här me mannen min och planera lite semester....

Dykning

Han är så glad för simningen vi går på! Så nu har vi anmält oss till fortsättnings kursen med:) Måndag framöver är bokade för simning:) Han blir så trött efteråt och jag kan garanterad vila i minst 2 timmar efteråt:) Han nannar såååå gott efter simningen!
Denna vecka ska jag skicka in anmäla för förskola! Jag har valt tre stycken som passar oss utmärkt avståndsmässigt samt hört väldigt bra om dem! Han ska ju inte börja förrän i höst men man ska tydligen skicka 4-5 månader innan, så lika bra att jag får det avklarat! JAg kan bara inte förstå att det har gått så fort! Alban sa samma sak igår, att han fattade inte att tiden hade gått så fort förrän han skrev ut ansökningsblanketterna:)
Jag funderar lite på hösten och var och vad jag ska jobba med! Kanske dags att jag tar tag i att skriva ett bra CV först och börja söka jobb inom min yrke som jag pluggat till! Om jag börjar med att skriva ett bra Cv och börja söka lite smått så kanske något dyker lagom upp tills jag ska börja jobba! Ska ge mig på rekrytering och bemanningsföretag och bli medlem där så kanske man kan få lite hjälp därifrån:)
Nu ska ja börja rensa lite lådor, dåligt väder så man får sysselsätta sig här hemma!
Arlind sitter här med sin tandborste och kliar sin två tänder som är framme:)
Mina älsklingar


RSS 2.0