Idag har jag enligt FL(familjeliv.se) gått precis halva tiden

Sist jag skrev så trodde jag ja va en vecka bak, sen ultraljudet i tisdags så blir ja flyttad ca 7 dagar och r numera beräknad att föda den 20 juni 2010:) Sååå vips så hoppade vi över en vecka, jag hade egentligen på känn att ja inte riktigt va i den veckan ja va, för ja kände jag va större om magen än vad man sett andra, så det visade sig att jag hade rätt:) Moderinstinkten har kickat in direkt, sa barnmorskan med:)

Men oj, nu e vi halvvägs av denna resa exakt idag! Nu är det 50% kvar, sen kommer en tredje familje medlem i vår familj! <det va så underbart och härligt att se min makaron röra sig, det var en riktig bussig unge kan jag tala om för er. barnmorskan fick ha tålamod me makaronen, för att hon ska kunna göra sina uträkningar. Men allt såg jätte bra ut, man såg 2 händer och 2 ben:) Helt ofattbart kan jag tala om för er....UNDERBART:)

Nu snart någondag måste vi åka ut och kolla barnvagn, för det är nästa 3 månaders väntetid så det gäller att vara ute i god tid ifall man skulle vilja beställa någon! Samt börja planera rummet, och börja små handla lite saker så man inte lämna allt till sista minuten.

(ska bara äta lite glass)

Det blev mer än glas, blev middag med så nu kan ja fortsätta skriva klart!

Va på min första mammagrupp, träffade både blivande mammor o mammor som hade 1 unge redan! Vi åt brunch på Dunkers i Helsingborg, och himla trevligt var det om jag får säga! Jag var väldigt nervös innan jag gick dit, massa tankar gick runt i huvudet, "tänk så är ja yngst, tänk så är min mage minst o.s.v. men väldigt trevligt var det, och ser framemot fler!


Bäbisens utveckling ( 140 dagar kvar tills vi får träffas)


Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.






Men nu ska ja njuta av min myskväll me mannen:)




V 19

Oooojjj va veckorna går fort! Jag är redan idag i v 19, och halvägs i denna resa!
Jag kan inte förstå att tiden går så fort....de 12 första veckorna gick vääääldigt sakta men nu så springer alla dessa fantastiska veckor bara iväg!
På tisdag får vi träffa vår makaron, ooo ja längtar så mycket att jag har aldrig längtat att jobba en söndag kväll, men jag gör det me leende i ansiktet för jag vet att om 2 dagar får vi se vårt barn!
Jag har en stor känsla av att jag ska ha en pojke, men alla andra tror jag ska ha en tjej! Så länge makaronen mår bra och har tio fingrar o tio tår, så är mamma Ille very happy!

Igår så hade vi en myskväll hem hos vackra Louise, det va så trevligt o underbart att ha så fina och vackra människor runt omkring sig! Vi pratade minnen, drömmar, mat o jobb o ja, allt mellan himmel o jord kändes det som, och det känns så äkta! De lyssnar, jag lyssnar, vi skrattar, vi kritiserar o berömmer varandra också och när kvällen är över så avslutas det med en gruppfoto o gruppkram:)

Jag har tagit det väldigt lugnt nu sen jag fått reda på att vi ska ha barn, känner att jag behöver denna tid hemma och ppyssla om mig, passa på och vila och njuta av den lediga tiden jag har ännu för jag vet ju inte vilken bäbis jag får ännu, kanske inte har såna tur som syrran har haft me vår prinsessa som kan sova till kl 12 om dagarna:)
Så ja njuter o njuter.....Alban tror jag försöker balansera allt just nu...och den tid han behöver får han ta:) Blivande pappor tar alltid eller fattar inte att de ska bli pappor fram tills unge ligger i deras famn, har jag hört men jag vet inte riktigt var Alban står! Idag sa han "fattar du att ja ska bli pappa om 5 månader":)

Lite fakta om bäbisen utveckling så ni kan hänga me vad son händer.........

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Love and a lots of love <3


dålig uppdatering, i know

Ja har inte så mycket o skriva och berätta om, det händer inte så mycket just efter nyår så har man börjat jobba på det nya året! Nu har vi fått badkaret klar idag, vilket känns underbart, så nu ska vi hinna köpa inredningen med! Ibland är jag sugen på helrenovera den, men samtidigt så går där åt så himla mycket pengar så jag känner att badrumet är väl ett ställl jag iallfall tillbringar minst tid så, så jag känner att det kan vänta ett tag till!

Jag kan däremot tillägga att januari måand är den hemskaste månaden jag vet, det är ju evigheter tills lönen kommer, allt har ju redan nästan tagit slut och vi befinner oss bara i 7 jan idag! Halloo, hur ska vi klara oss? Hatar o rör sparkonto, men men vad ska man annars ta sig till? Mamma o pappa finns ju inte längre där för en o rädda en varje gång man har ekonomiska kriser, som de alltid gjorde när man bodde hemma. Den lyx livet finns inte längre, Nu lever vi e en DE LUx liv, där ja och ALban försöker bygga vårt egen väg till bara LUX:)

Nää nu kom det folk, se you later alligator:)


2010

herregud, redan 2010, minns 2000 så väl då det var så mycket snacka om att datornerna skulle krascha o.s.v. om nu är vi 2010.

Nyårsfirnade firades me familjen hem hos oss, möblerade om lite så vi kunde dansa, och maten var underbart god:) Jag bakade 2 st smörgåstårter som var helt gudomliga, och för alla spritdrickande o glada männsikor fannas det massa olika sorters av kött med sallader, så nyårsmaten fanns det inget o klaga på:) Vissa drack mer än vad dem skulle, men så är det väl alltid eller hur?



Presenterna blev jag nöjd med:) vissa hade läst min blogg och lyssna på vad jag önskat mig! vi gjorde vårt bästa och köpa lite små presnter till alla andra, så jag hoppas de blev nöjda:)

Alban fick en skit cool tshirt av mig, vet inte om man kan se den ordentligt på fotot, vi båda fastnade för den verkligen och var tvugna och köpa den till han:)

Nu ska vi njuta av dessa 2 underbar lediga dagarna som är kvar, innan jobbet kallar på en igen:)

Be cool:)


RSS 2.0