Nu så...

Nu jobbar jag till 19,15 ida sen åker jag hem till mamma o syskonen och är där t.o.m tors för jag har tackat ja till 2 arbetsdagar till och sen fredag kl 19,15 GÅR JAG ÄNTLIGEN PÅ MAMMALEDIGHET:) då ska jag försöka vara hemma 1,5 år om jag kan:) ska bara mysa mysa mysa!

I helgen så fixade killarna golvet i köket, och ida så fixar dem hallen! Så när jag kommer hem på tors så har jag en snygg hall:) ME LIKE.....

ska lägga upp bilder när jag kommer hem så får ni se hur duktiga dem har varit han och Milot:)

Ska passa på o vila lite nu hos mamma o pappa:) mysa me dem och min prinsessa, och självklart försöka träffa min fina Aniara:)

Idag har vi 20 dagar kvar till beräknad prins ankomst, och nu känner jag av vätskan i kroppen! min fötter ja, d vet ni...ja har såååå ont!

Vecka 38: 31 maj - 6 jun 2010

 

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 


mina fötter, mina fingrar...

min fötter är stora som en gorillas just nu...dem är sååå svullna just nu speciellt efter en lång dag så som idag! min fingrar har jätte dålig blodcirkulation dessa dagar o det gör faktiskt lite ont ibland.
va hos Bm igår, och ja han är i princip fixerad med hon ville inte säga det igår, men nu finns det inte en chans att rumpan kommer ut först:) mina värden var jätte fina och jag fick med mig sammanfattningen över min graviditet så dem på förlossningen har koll:) idag är det 22 dagar kvar och på måndag skulle det vara min sista dag på jobbet men bestämde mig hjälpa mina kollegor med två dagar me innan jag lämnar Forex med flaggan i topp:)
ikväll är det Havas och Salles förlovnings fest så ja har precis halvt fixat håret, ska strax sminka mig bara mina fötter kan få vila lite:)) såå glad för dem:)
Mina fötter ida:(

Nu på fredag ska hela rummet bli klart...

På fredag ska vi handla garderoben, så han har sin egen! Slipper jag och Alban rensa ut våra kläader! Och sen ska ja ut o handla lite filtar o nån fin mysdress till honom och sen är jag redo för att bli mamma! Eller kan man bli redo för det?
Känner att jag mer o mer börja fatta att ja ska ha en till i mitt liv att bry mig om, att älska och vårda och uppfostra? Men ända skillnaden till innan är att nu är han MIN EGEN!

ligger o snarkar i balkongen..."solar"

ag och Alban bestämde oss för att sola ida från balkongen, men jag somnade så klart och snarkade så Alban blev irriterad och höll på o väcka mig lite då o då..."Ge dig":)
Nu sitter jag upp för så fort jag lägger mig ner så....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Tänkte åka till mammasen, men bara ALi av männen som är hemma och han har säkert plugg så vi vill inte störa honom nu i det sista av skolan, ja får nöja mig nästa vecka! Mys mys och ledighet:) Hoppas bara solen skiner hela tiden så man kan vara ute o grilla lite;)
Nu börjar jag bli hungrig, folk grillar utanför ute i vår innegård så jag dra mig inåt köket o kollar hur min middag ser ute....
shulululu....

tick tack tick...

Veckorna bara springer iväg känner jag, men dagarna går väldigt sakta!
Nu börja ja känna mig väldigt trött och sliten och väldigt lättirriterad på jobbet! Känner att jag inte längre kan vara trevlig mot våra kunder. Men ja ska hålla ut 5 arbetsdagar kvar, sen väntar en skön ledighet på mig:)
i får
Jag har bestämt vad jag ska hitta på min första ledig vecka, nästa vecka då! Jag ska till Äholm och tillbringa några dagar me familjen och vänner, innan jag föder! Så det ska bli skönt, men vi får vara helt klara med nerpackningen av förlossningsväskan ifall ifall! Ska till Bm på fre, så vi ser om han är fixerad eller för han känns långt ner, enda som rör sig är rumpan och hans små fötter o knä:) och han är så stark:) Glad att han inte är så nyfiken över mina revben bara någon gång.....
Men nu är det inte långt kvar....lite förlossningsrädsla och nervositet börjar smyga in sig på mig! Men jag försöker tänka att detta är vad vi kvinnor är menade att göra, alla säger att man får en enorm kraft som man inte trodde att man hade i sig:) så jag försöker lugna ner mig med det....;)
Nu ska vi iväg o mysa me Vlora o Milot:)

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


dimma ida ...va fan!

Jobbat några timmar, o sen bjöd dagen av trevlig besök ända från Hultsfred av Vlora:) så mysigt och trevligt verkligen! Fikade, besökte familjen och sen en snabb middag på Haket o vips så var dagen slut! Fattar inte hur fort det gick egentligen....Men tack söta Vlora att du ville komma o besöka oss! Hoppas vi ses snart igen:)
Nu ligger ja o njutr av Ben&jerry glass o ska se Luftslottet som sprängdes o vila lite!Mannen är på personalfest så nu är det ME time ikväll!

Så 30dagar till BF:)

Jag kan inte fatta det verkligen, vart tar denna tid vägen! Jag som hoppades på solig vår med lite väder och fina långa klänningar och visa magen men men Tyvärr blev det inte så!
Livet i magen är inte lika aktivt längre, utan stark rörelser av utsträckning och liknade! Nu är jag väldigt nyfiken hur han kommer att se ut, har han lockigt hår som Alban? vem ögon,näsa o.s.v. Jag fortfarande inte fatta att vi ska ha barn, vi ska ha en till i vårt hem, ha en till att bry oss om, att alltid ha med en tredje person, livet som två stycken var ibland väldigt krävande att få det att fungera och nu ska vi vara tre i bilden och få det att funka smidigt...:)
>Det är nog sant det folk säger, ju yngre man är desto lättare är det att få barn och vara gravid! Inte för jag känner mig gammal, men min kropp är äldre! Tror, jag vet inte men tror jag hade haft det lättare om jag hade fött när jag va ca 22 år gammal, då vi precis gifte oss;)
Men vi ska se hur detta kommer att gå.....
Idag kommer min prinsessa på besök:)
Trevlig helg på er alles....

Sängen är bäddad:)

Nu är rummet nästan klart, men sängen bäddade jag klart igår! Lika bra att det är klart som jag vill! Nu saknar jag en musikmobil till den med sen är den helt klart:) Rummet får ni se när allt är handlat till den....men det är så fint!
Imor är det 20 maj, och då är det  månad kvar till beräknad födsel! JAG LÄÄÄÄÄNGTAR....

2002-05-17

8 år sedan såg vi varandra för första gången, nu 8 år senare bygger vi ihop barnrummet till vår son:)





Nu så

Nu är vi kanske bara 30 minuter ifrån att tapeten med är uppe och jag kan sen börja inreda min lillkillens rum:) Alban och Milot har varit så duktiga nu dessa senaste dagar, helt underbart:)
Idag var jag och mamma iväg på Väla, Babyland o Ikea och småhandlade det sista som vi kände att jag behövde:) Blev lite smått o gott:)
Nästa gång mamma kommer på besök så är min förlossningsväska nedpackad och klar, och kanske rummet med:) Kan inte fatta att det är 36 +- dagar kvar tills vi ska bli föräldrar!
Nu på måndag så firar jag och Alban 8 år tillsammans:) 8 UNDERBARA, Laddade, intensiva, kärleksfulla, roliga och FANTASTISKA år tillsammans:) Och så klart måste detta firas med en fin middag:) Vem vet kanske sista lonely restaurang middag innan barnet kommer:)
Rörelserna i magen har blivit mindre, nu är det mer sprakar och vridningar jag känner, samt hans hicka:) Stackaren, han hickar minst 3-4 gånger per dag. Han dricker väldigt mycket fostervatten tydligen, eller så är det jag som dricker kolsyrade drycker, vilket jag egentligen inte gör:)
Måste ju berätta att min fina prinsessa fyllde år i torsdag, och så klart blev det stort kalas för henne med helt underbara presenter som hon verkar älska:) Kan inte fatta,  år har gått som hon varit bland oss och lyst vårt liv ytterligare, den lilla drottningen:)
Dags och vila lite, min fötter svullnar nu väldigt så måste ligga med dem högt:)
Ciao bella:)
ps. kommer bilder senare:)

40 dagar nu....

Jaaa snart har 10 dagar till gått och då är det 1 månad kvar bara, sen är vi föräldrar till någon!
nu jobbar vi denna vecka på hans sovrum, färgen är köpt o tapeten är kommen, nu ska jobbet bara göras:)
ja skriver mer imor..idag är vi tröttisar...
kram på er

Japp, snart är vi redo för dig lillen

Nu är Ullared avklarat:) Jag vet inte vad man ska ha och vad man behöver men jag hade en lista med mig samt en budget som jag skulle försöka hålla, men listan höll jag med budgeten sprang iväg lite iaf;( mEN men vad gör man inte för lillisen? Ja o daddy arbetar nu ju för honom så han ska få den bästa welcome:)
Nu har vi lite små saker kvar bara, tapeten till sovrummet kom idag som vi ska försöka få upp nu i helgen, och sen är det bara iväg o handla möblerna till rummet me:) Snart är vi redo redo:) (eller kan jag någonsin bli redo för vad som väntar oss?
Här e lite bilder...
.
Imor är det föräldrar utbilding nr 2:) samt barnmorskekontroll och en sammanfattning av min graviditet, hon ska skriva ihop lite som ska vara med min mapp till förlossning, mina funderingar och rädsla samt hennes synd hur jag har mått:) Idag är det 46 dagar kvar, och ju färre dagar det är kvar desto mer nervös blir jag! VARFÖR? Är det normalt att känna såhär? Ska jag känna såhär fast jag ville detta hela tiden?
Nu ska ja sova..lång dag imor:)
Till helgen väntar en stor kalas för söta Adelajda:) O en nästa vecka fyller min prinsessa 1 år:) Lilla prinsessan börjar bli stor o ska snart få en liten kusin:)

RSS 2.0